Einde seizoen voor Marianne Vos

Einde seizoen voor Marianne Vos

Het seizoen van Marianne Vos zit erop. De Nederlandse staat al een tijd aan de kant door verschillende blessures en zet nu een punt achter haar seizoen. Dat liet haar ploeg Rabo-Liv dinsdag weten.

“Marianne Vos heeft in samenspraak met haar medische staf besloten dit wegseizoen niet meer in actie te komen”, staat te lezen op de teamwebsite. “Hoewel zij zich al een stuk beter voelt blijkt uit de laatste test dat er thans nog onvoldoende basis is om de trainingen verder op te voeren.”

De drievoudige kampioene op de weg mist daardoor het WK in het Amerikaanse Richmond. Ook haar droom om als mountainbikester op de Olympische Spelen van Rio in actie te komen komt in het gedrang. “We hebben nog geen beslissing genomen, maar het zal moeilijk worden. Daarvoor had ze dit jaar als voorbereiding nodig.”

Het blessureleed begon voor Vos in de wereldbeker veldrijden van Hoogerheide. Daar liep ze een blessure op aan haar linker hamstring. Toen die hersteld was, brak ze tijdens een mountainbikewedstrijd in april haar rib.