Eerstejaars Vermeersch en Goeman willen zich bewijzen in Valkenburg

Eerstejaars Vermeersch en Goeman willen zich bewijzen in Valkenburg

Bondscoach Rudy De Bie koos naast vier tweedejaarsjunioren in zijn eerste wereldbekerselectie ook voor jong talent. Andreas Goeman en Florian Vermeersch mogen als eerstejaars de kleuren van België verdedigen op de flanken van de Nederlandse Cauberg.

Florian Vermeersch liet zich tijdens de eerste maand van het seizoen al degelijk opmerken. De junior van Lares-Doltcini won de manche van de Vlaamse Cyclocross Cup in Knesselare en stond daar voor al twee keer op het podium. Die sterke prestaties bleven ook niet onopgemerkt voor de bondscoach. “Ik denk dat ik hem met mijn regelmaat heb kunnen overtuigen”, vertelde Vermeersch. “Uiteraard ben ik blij met deze selectie. Stiekem had ik het wel gehoopt, aangezien ik een paar goede weken achter de rug heb.”

“Ik ben blij dat de bondscoach dit opgemerkt heeft en zal uiteraard ook mijn uiterste best doen om in Valkenburg dit vertrouwen te bevestigen.” Waar hij zal stranden weet hij zelf nog niet. “Een plek bij de eerste vijftien zou mooi zijn, maar ik weet dat het moeilijk zal worden.”

De omloop van de eerste wereldbeker, in Las Vegas waren de junioren er nog niet bij, heeft veel gelijkenissen met die van vorige week in Ronse. Daar werd hij na veertig minuten klimmen negende. “Het parcours ken ik alleen maar van op televisie, maar ik denk wel dat het één is dat me moet liggen. Uiteindelijk hoop ik om het EK, WK en alle andere wereldbekers te rijden. Dat alleen al is een doel op zich.”

Goeman toonde eerder al klimmersbenen

Ook voor Andreas Goeman kwam de selectie als een geschenk uit de hemel. Met zijn goede seizoenstart en achtste plaats in Ronse kon De Bie ook niet rond hem heen. “Het is nog maar de eerste wereldbekerwedstrijd van dit jaar en ik zit meteen in de selectie. Deze kans grijp ik met twee handen”, liet de junior van Young Telenet-Fidea optekenen.

Net zoals zijn leeftijdgenoot in de selectie kan hij goed uit de voeten op zware klimomlopen zoals in Valkenburg. “In Ronse kon ik op de hellingen mijn kracht het beste kwijt. Aangezien de omloop van de eerste wereldbeker ook eentje is met veel hoogtemeters, moet ik er normaal goed uit de voeten kunnen.”