Eerstejaars Vandeputte en Van den Broeck blikken vooruit richting Koksijde

Eerstejaars Vandeputte en Van den Broeck blikken vooruit richting Koksijde

Niels Vandputte en Arno Van den Broeck zijn de wee eerstejaarjunioren van het IKO Enertherm-Beobank Team in de B-selectie van Koksijde. Beiden hopen ze zich alvast aanstaande zondag te bewijzen in het zand. Dit in hun allereerste wereldbekerwedstrijd.

“Ik was onzeker voor een plaatsje in de selectie”, vertelt Arno Van den Broeck aan start-box.be “Dat ik mee mag naar Koksijde maakt me dan ook heel erg blij. Het is natuurlijk extra speciaal aangezien het mijn eerste wereldbekerselectie is. Het geeft wel een raar gevoel om te weten dat je België moet gaan vertegenwoordigen.”

“De afgelopen jaren heb ik ondervonden dat zand niet één van mijn sterkste punten is, maar ook niet van mijn zwakkere. We zullen dan ook wel zien waar ik zondag zal uitkomen. Ik hoop alvast op een top twintig notering. Hopelijk kan ik me laten zien,  al zal dat niet gemakkelijk worden”.

 Gewone wedstrijd14708000_1352891661402049_3695469287527202500_o

“Ik verwachtte vooraf wel een beetje een plaats in de selectie, al ben je natuurlijk nooit zeker totdat het op papier staat”, aldus Niels Vandeputte. “Het was dan ook nog spannend afwachten voor een selectie in de A of B-ploeg. Het is natuurlijk speciaal om in de kleuren van België te mogen rijden, maar ik denk dat ik het best als een gewone wedstrijd aanpak en er niet te veel over zal nadenken.” 

Vandeputte reed nog nooit in het zand van Koksijde, ook niet bij de nieuwelingen. “Ik heb er nog nooit gereden, maar zand is één van mijn favoriete onderdelen. Ik hoop dan ook dat het parcours me zal liggen. Ik moet natuurlijk helemaal achteraan starten en zo zal het een kwestie zijn van proberen zoveel mogelijk op te schuiven.”

Maximale eruit halen

“Ik zal alvast achteraf tevreden zijn wanneer ik het gevoel heb dat ik er het maximale heb uitgehaald. Hopelijk kan ik dan ook met een voldaan gevoel terug huiswaarts keren”, aldus de eerstejaarsjunior.