Eerstejaars Vandebosch en Vermeersch geveld door rugpijn

Eerstejaars Vandebosch en Vermeersch geveld door rugpijn

Het werd niet het wereldkampioenschap van de Belgen vandaag bij de junioren in Zolder. Ook de twee Belgische eerstejaars Toon Vandebosch en Florian Vermeersch zetten in het verleden al beter resultaten neer.

“Het ging redelijk goed, maar ik had beter verwacht”, begon Toon Vandebosch al aarzelend zijn verhaal. “Ik heb alles eruit gehaald wat er in zat, maar dat was door de pijn in mij rug niet zo veel.”

Een kwaal waar we Vandebosch nooit eerder over hoorde klagen. “Een Fransman kwam ten val en ik kon hem niet meer ontwijken. Ik geen mee tegen de vlakte, waardoor mijn rug blokkeerde. Langs ene kant ben ik uiteraard blij dat ik hier als eerstejaars al kan staan, maar als je hier dan bent hoop je natuurlijk op een mooi resultaat”, klonk hij toch enigszins teleurgesteld.

Ook Florian Vermeersch kon niet alles tonen wat er in zat. “Het was heel chaotisch wedstrijd”, keek Vermeersch met gemengde gevoelens terug op zijn WK. “Alles zat nog dicht bij elkaar, maar ik kreeg rugpijn. Daardoor kon ik mijn plaats in de groep niet opeisen en moest ik steeds heel wat renners voorbij laten gaan.”

“Ik miste de aansluiting steeds omdat ik ook geen kracht meer in mijn benen had. Zonder die rugpijn had er meer ingezeten, want in de eerste ronde zat ik mee in het groepje vooraan. Ik zag wel af, maar dat deed iedereen. Toen kwam die rugpijn en nog eens een val en was het over en uit.”