Eerstejaars Ryan Cortjens toeft Mees Hendrikx af in laatste ronde

Eerstejaars Ryan Cortjens toeft Mees Hendrikx af in laatste ronde

Ryan Cortjens heeft in Hoogstraten de wedstrijd voor nieuwelingen op zijn naam geschreven. In de slotronde reed hij voorbij de Nederlander Mees Hendrikx. Niels Vandeputte finishte op de derde plaats.

Cortjens nam de beste start, maar op het einde van de eerste ronde kwam Hendrikx aansluiten. De Nederlander sloeg vervolgens een kleine kloof en ging ook met kleine voorsprong de slotronde in. Daarin toonde Cortjens zich echter net iets sterker. Voor de derde podiumplaats vochten Vandeputte en Luke Verburg ook al een verbeten duel uit, in de laatste honderden meters beslecht in het voordeel van Vandeputte.

“Hiermee is de frustratie van zaterdag uit de benen gefietst”, zei Cortjens, die in Sint-Niklaas in de laatste ronde letterlijk was weggevallen uit de kopgroep. “Na een goede start liep het hier in de tweede en derde ronde iets minder goed, waardoor Hendrikx enkele seconden voorsprong kon nemen. In de laatste ronde kwam ik opnieuw dichterbij en in de laatste loopstrook heb ik dan alles of niets gespeeld.”

“Ik mag echt niet klagen over mijn eerste seizoen bij de nieuwelingen. Vooraf hoopte ik constant mee te spelen voor de top tien, maar ik zal het seizoen afsluiten met enkele mooie overwinningen. Enkel over het seizoenbegin, toen ik last kreeg van ontstoken tanden, en het BK, waar ik pech kende, kan ik niet zo tevreden zijn.”

Bron: Superprestigecyclocross.be