Eerstejaars Ryan Cortjens spurt sneller dan Europese kampioen

Eerstejaars Ryan Cortjens spurt sneller dan Europese kampioen

“Antwoorden met de pedalen”, dat is wat de omkadering van Ryan Cortjens liet verstaan na de aankomst. Na zijn mindere prestatie tijdens de wereldbeker in Namen greep hij in Loenhout een prachtige overwinning door Europees kampioen Loris Rouiller te kloppen in de spurt.

Rouiller en Cortjens waren ook de protagonisten van de juniorenwedstrijd in Loenhout. Het IKO Beobankduo koos in de tweede ronde het ruime sop en zag de concurrentie nooit meer terug. Cortjens was nochtans niet goed weg. “Ik schoot uit mijn klikpedaal en moest meteen aan de bak”, vertelde Cortjens. “Gelukkig kon ik redelijk goed opschuiven. Toen ik derde zat heb ik de kloof met Loris meteen dicht gereden.”

Het duo vond elkaar. “Samen groeide onze voorsprong elke ronde. We verstonden elkaar en wisselden goed af. In de voorlaatste ronde reed ik nog lek achteraan. Omdat het een leegloper was kon ik nog aanpikken. In de sprint wist ik het af te maken.”

Rouiller moest dus tevreden zijn met de tweede plaats, terwijl Ryan Kamp nog net thuisrijder Niels Vandeputte wist af te houden.