Eerstejaars Pim Ronhaar stunt: “Deze is voor mijn overleden oma”

Eerstejaars Pim Ronhaar stunt: “Deze is voor mijn overleden oma”

Eerstejaarsjunior Pim Ronhaar heeft voor een stunt gezorgd in Zonhoven. De junior van Lares-Doltcini zette de volledige wedstrijd naar zijn hand en grijpt zo ook de leiding in het algemene klassement. Tomas Kopecky spurtte naar plek twee voor Jarno Bellens.

Het was die Bellens die de wedstrijd mee open brak. Hij zette zich op kop van het peloton en dook als eerste de kuil in. Die eerste afdaling werd een slagveld. “Ik sloeg vol overkop en dacht dat mijn wedstrijd over was”, vertelde Ronhaar.  Bellens bleef ondertussen het tempo bepalen en trok er zelfs even vandoor. Lang duurde die solo niet, want het was Ronhaar die samen met Tomas Kopecky de aansluiting maakte.

“De last die ik had van de val verdween gelukkig snel”, ging Ronhaar verder. “Ik trok vol door en Bellens en Kopecky braken. Afgelopen week overleed mijn oma en dat was emotioneel zwaar. Het gaf me echter ook kracht om vol te blijven gaan. Ik heb me als eerstejaars echt overtroffen. Ik had nooit gedacht om meteen zo’n wedstrijd te kunnen winnen. De Superprestige was al een doel, maar is nu dat ik leider ben in het klassement nog een groter doel geworden.”

“De volgende manche in Boom mis ik wel door de selectie voor de wereldbeker de dag nadien.  Aangezien ik één manche mag missen is dat geen groot probleem”, besloot hij. Voor plek twee werd er gestreden tot in de laatste rechte lijn. Daar haalde Tomas Kopecky het van Jarno Bellens.

Vince van den Eynde reed vanuit de achtergrond naar plaats vier gevolgd door de sterke Britse eerstejaars Ben Tulett en Ryan Kamp.