Eerstejaars Meeussen en Cortjens mengen zich in de debatten

Eerstejaars Meeussen en Cortjens mengen zich in de debatten

Voor de eerstejaarsjunioren moet er meestal niets op een Belgisch kampioenschap. Ook dit jaar is dat niet anders. Toch zijn er twee jongens die het de tweedejaars wel eens moeilijk zouden kunnen maken.

Eén van die mannen is Witse Meeussen van het Callant-Doltcini Cycling Team. “Tijdens de wereldbeker ging het zand me goed af, dus de omloop ligt me wel”, vertelde Meeussen. “In de kerstvakantie zijn we het parcours ook nog eens gaan verkennen.”

“Verder deed ik geen specifieke zandtrainingen. Ik probeer gewoon hetzelfde te doen als bij een andere wedstrijd. Hopelijk blijf ik gespaard van pech en heb ik zaterdag het goede gevoel te pakken. Dan zal een mooie uitslag automatisch volgen. Zelf plak ik er liever geen plaats op.”

Cortjens: “Verbaast over wat ik toch kan in het zand’

Ook Cortjens verdiende zijn strepen dit seizoen. “Normaal ben ik niet echt een zandrijder, maar op de trainingen verbaasde ik mezelf toch. Ik kan meer dan ik dacht, dus ik vetrek met vertrouwen naar Koksijde.”

“Ik heb naast de ploegtrainingen, waar we in het zand trainden, eigenlijk niets anders gedaan dan normaal. Als ik een goede dag heb kan ik alles. Ik verwacht een podiumplaats, maar ik kom alleen om te winnen, dat is nu eenmaal mijn ingesteldheid voor een kampioenschap. Er is maar één plaats die telt voor mij en dat is de titel.”