Eerstejaars Mathis Avondts: “Hopelijk vierde trui op een rij”

Eerstejaars Mathis Avondts: “Hopelijk vierde trui op een rij”

Mathis Avondts was bij de aspiranten elk jaar een veelvraat op de kampioenschappen. Hij wist in alle leeftijdscategorieën de tricolore trui te kapen. Ook dit jaar staat hij aan de start van het kampioenschap voor eerstejaarsnieuwelingen in Koksijde met de nodige adelbrieven.

“Ik kijk uit naar het BK in Koksijde”, trapte een enthousiaste Avondts het gesprek op gang. “Er hangt een speciale sfeer. Iedereen is zenuwachtiger dan anders en staat extra gemotiveerd aan de start. Ook bij mij gaat dat niet anders zijn. Hoe je het ook draait of keert er is maar één plaats die telt op het kampioenschap.”

De nieuweling van IKO Beobank heeft al een kast vol truien. “Uiteraard zou ik graag ook deze toevoegen aan dat rijtje. Ik ben het parcours al eens gaan verkennen. Het zal een zware en lastige cross worden, vooral door de verschillende zandstroken.”

“Tijdens de verkenning geraakte ik vlot door het zand, maar in de wedstrijd is dat steeds anders. Ik heb er wel extra voor getraind, maar de ene dag is de andere niet. Elke fout die je maakt op deze omloop kan doorslaggevend zijn. Het weer, de benen, een portie geluk … het zal allemaal meespelen.”

Vlammen

Wie moet hij zaterdag in het oog houden? “De concurrentie is sterk. Onder de kanshebbers bij de eerstejaarsnieuwelingen reken ik Senne Willems, Jelle Harteel, Jente Michels, Brent Blommen, of misschien iemand anders die gewoon kei goed door het zand rijdt. Daar zal wel het verschil gemaakt worden denk ik. Ik ga in ieder geval keihard vlammen”, besloot hij gemotiveerd.