Eerstejaars Luke Verburg snelste aan de meet

Eerstejaars Luke Verburg snelste aan de meet

De Nederlandse eerstejaars Luke Verburg was zondag de beste nieuweling in Wiekevorst. Hij maakte in een zeer gesloten wedstrijd samen met Tomas Kopecky en Andress Verdonck het verschil. Nog voor de spurt echt begon was hij al zeker van de zege. Andress Verdonck werd met veel misbaar nog tweede, voor Tomas Kopecky. Jinse Peeters ging in de laatste ronde nog voorbij Jara Noel bij de dames jeugd.

Met een deelnemerslijst die ver over de 80 renners ging was het drummen in de eerste ronden. Het duurde dan ook lang voordat op de snelle omloop echt een kopgroep ontstond. Luke Verburg, Andress Verdonck, Lloyds Sprangers, Yente Peirens en Tomas Kopecky waren de eerste die erin slaagde om zich af te scheiden van de rest.

Niels Vandeputte was de eerste achtervolger met Bart Arts, Perry Frijters en Bart Hazenkamp in zijn wiel. Vandeputte was vastberaden om nog aan te sluiten bij de leiders en slaagde daar ook in. Ondertussen waren Verburg, Verdonck en Kopecky bezig aan een offensief. Het drietal liet zijn medekoplopers achter en ging door voor de zege. De rest kon niet meer terugkeren en het trio snelde naar de meet.

Voor de spurt echt kon beginnen, moest Andress Vredonck zich al gewonnen geven. Luke Verbrug kwam dolgelukkig als eerste over de meet. Tomas Kopecky werd net zoals vorige week derde. De Nederlander Bart Hazekamp bolde nog als vierde over de meet, met in zijn spoor Yente Peirens, Niels Vandeputte, Bart Artz en Lloyd Sprangers.

Officieuze uitslag

1. Luke Verburg
2. Andress Verdonck
3. Tomas Kopecky
4. Bart Hazekamp
5. Yente Peirens
6. Niels Vandeputte
7. Bart Artz
8. Lloyd Sprangers