Eerstejaars Loris Roullier nu al beter dan kampioen Pidcock

Eerstejaars Loris Roullier nu al beter dan kampioen Pidcock

Dat de gebroeders Roodhooft een neus hebben voor talent bewezen ze al door Sanne Cant acht jaar geleden een profcontract aan te bieden. In september hebben de managers achter IKO Enertherm-Beobank een nieuw talent gespot, dat het nu al beter doet dan Tom Pidcock.

Het was al Brits wat de klok sloeg op het wereldkampioenschap voor junioren in Luxemburg. Drie union jacks werden er zaterdag gehesen op de tonen van God Save the Queen. Net naast het podium liet een jong talent zijn kunde zien.

De Zwitserse kampioen Loris Rouiller deed als eerstejaarsjunior vriend en vijand versteld staan. In een bloedstollende finale liet hij de Fransman Antoine Benoist, die vorige week nog in pole position lag voor de wereldbekereindzege, achter. Opvallend: met zijn vierde plaatst doet hij al één plaats beter dan de grote winnaar van de dag Tom Pidcock vorig jaar in Zolder.

Zijn start ging door de massale valpartij echter in rook op. “Ook ik lag erbij, maar ik kon vrij snel weel vertrekken. Daarna begon ik aan een inhaalrace. Ik voelde meteen dat ik sterk was. Een vierde plaats als eerstejaars is mooi.”

”Dit is een grote opsteker na een seizoen dat in het begin gekenmerkt werd door pech. Er volgen nu nog vier crossen in België en de motivatie is heel groot. Of je vandaag de beste Loris zag? Ik was toch zeker niet slecht”, vertelde hij met een knipoog op de teamwebsite.

16265504_394389760912565_938462551137456898_nVriendschap

Rouiller was uiteraard net als de Britten dolgelukkig na de finish. Het viertal viel elkaar ook stevig in de armen. “Ik leerde ze kennen via Thomas Sneyers. Bij hem logeer ik tussen de grote wedstrijd in en hij is ook erg veel bezig met de Britse jongens.”

“Thomas vertelde veel over Tom Pidcock en Ben Turner en zo zijn wij ook aan de praat geraakt. Het is niet altijd gemakkelijk aangezien ik amper Engels kan en zijn geen Frans, maar toch is er een band ontstaan.”