Eerstejaars Florian Vermeersch verrast Jappe Jaspers in de spurt

Eerstejaars Florian Vermeersch verrast Jappe Jaspers in de spurt

Florian Vermeersch heeft zijn eerste grote zege van het seizoen beet. De eerstejaarsjunior haalde het in de spurt van Jappe Jaspers. Alex Colman werd moegestreden derde na een wedstrijd in de kopgroep in Hamme.

Alex Colman begon als beste aan zijn thuiscross. De junior van Lares-Doltcini kon rekenen op heel wat vocale steun en reed heel de eerste ronde solo aan de leiding. De junior kreeg later gezelschap van Jappe Jaspers. Het duo werd in de slotfase zelfs een trio toen ook eerstejaars Florian Vermeersch de aansluiting maakte.

Met drie streden ze tot in de laatste ronde voor de overwinning. Colman was de eerste die de rol moest lossen. Ook Jaspers maakte nog den foutje. Hij probeerde nog met snedige spurt tot bij Vermeersch te komen, maar Jaspers kwam net te laat. Het moet wel gezegd dat laatstgenoemde gisteren nog stevig trainde met het oog op het tweede deel van het seizoen.

Alex Colman werd moegestreden derde, voor Jarne Driesen. Alessio Dhoore kwam, na schakelproblemen in de beginfase, weer sterk terug zoals de afgelopen weken. De Amerikaan Gage Hecht werd na zijn zege gisteren zesde. Mitch Groot zat in de beginfase mee vooraan, maar zakte nog terug tot op plaats zeven.