Eerstejaars Dante Corremans steekt Leuven in zijn binnenzak

Eerstejaars Dante Corremans steekt Leuven in zijn binnenzak

Het seizoen voor Dante Corremans lijkt een mooi einde te krijgen. Na zijn derde plaats vorige week in Hechtel-Eksel, mocht hij zaterdag zijn armen in de lucht gooien in Leuven. De eerstejaars van Lares-Doltcini wist daarmee Michael Bervoets en veelvraat Luke Verburg achter zich te houden.

Ryan Cortjens, Luke Verburg en Dante Corremans trokken meteen het laken naar zich toe aan de kazerne van Heverlee. Het trio trok stevig door, maar Michael Bervoets ging vol in de tegenaanval en pikte nog voor half koers aan. Op de technische hellingen waagde Corremans zijn kans. “Ik wist dat ik daar voorop moest zitten om het verschil te maken”, blikte hij terug.

“De start van de wedstrijd verliep nochtans niet zo geweldig, want alweer schoot ik uit mijn klikpedaal. Hierdoor moest ik meteen een stevige inspanning doen om terug vooraan te geraken, waarna ik in de tweede ronde demarreerde.” Bervoets probeerde nog naar Corremans te rijden, maar kwam te laat.

“Het is mooi om het seizoen zo af te sluiten. Morgen Oostmalle nog, maar dat zal zwaar worden na mijn inspanningen¬†van vandaag”, besloot hij. Luke Verburg werd nog derde.