Eerstejaars blikken vooruit richting Namen

Eerstejaars blikken vooruit richting Namen

In zijn selectie voor Namen selecteerde bondscoach Rudy de Bie drie eerstejaarsjunioren. Zo krijgt Gerben Kuypers na pech in Zeven opnieuw de kans om zich te bewijzen in de a-selectie. Voor Arno Van den Broeck en Vince Van den Eynde wordt het na het annuleren van Koksijde, hun wereldbekerdebut.

Na een moeilijk seizoensbegin begint alles voor Vince Van den Eynde in zijn plooi te vallen. Na al een eerdere selectie in de b-ploeg voor Koksijde, mag Van den Eynde nu ook mee richting Namen.  “Op een selectie had ik vooraf toch wel gehoopt”, aldus Van den Eynde. “Enigszinds had ik het ook wel een beetje verwacht aangezien ik al werd geselecteerd voor Koksijde.”

“Heel erg jammer natuurlijk dat we daar niet konden starten. Ik heb alvast heel erg veel zin om zondag mijn eerste wereldbeker te rijden. Ik denk dat het parcours me wel moet liggen. Het is namelijk veel bergop en dat kan ik goed. Ik zal er alvast alles aan doen om er een mooi resultaat naar te zetten.”

Revanche nemen

15235924_1395449543812927_6448039861931375034_oGerben Kuypers hoopt alvast komende zondag revanche te nemen op de Citadel. In de vorige wereldbeker in het Duitse Zeven kreeg hij af te rekenen met pech. In Namen hoopt hij alvast te laten zien wat hij kan. “Na de nodige pech in Zeven wil ik tonen dat ik mijn plaats in de selectie waard ben”, blikt Kuypers vooruit. “Ik wil me dan ook heel graag eens meten met de wereldtop.”

Een a-selectie was voor Kuypers een verassing. Afgelopen
zondag in de Druivencross zette hij door ziekte dan ook geen al te beste prestatie neer. “Ik had me eigenlijk dan ook al neergelegd bij een b-selectie.” Vandaag bestudeerde Kuypers alvast de omloop via Youtube. “Ik zag vandaag op Youtube dat het een erg zware omloop is. Dat het ook technisch is, speelt zeker en vast in mijn voordeel. Ik zal zondag alvast het beste van mezelf geven.”

Heel erg blij

“Na het annuleren van Koksijde heb ik natuurlijk dubbel zoveel zin om mijn eerste wereldbeker te rijden”, blikt Arno Van den Broeck vooruit. “Ik was dan ook heel erg blij toen ik de selectie zag en zeker was dat ik nu wel voor het eerst in de kleren van de nationale ploeg mag rijden. Natuurlijk had ik liever in de A-selectie gezeten maar ik ben al heel erg blij dat ik de kans krijg om mee te gaan.”

Zondag hoopt Van den Broeck alvast op goede benen. “Hopelijk kan ik laten zien wat ik waard ben en me in de kijker rijden. Ik denk dat ik nog nooit op zo een zware omloop heb gereden. Ik weet dan ook niet wat ik me van het parcours moet voorstellen. We zullen zondag wel zien wat er uit de bus valt.”