Eerstejaars Arensman eerste Nederlander: “Ongelofelijk hoe snel de rest start”

Eerstejaars Arensman eerste Nederlander: “Ongelofelijk hoe snel de rest start”

Thymen Arensman was zowaar de eerste Nederlander in de wereldbeker van Zolder. De notabene eerstejaarsjunior eiste voor half koers zijn plek op in de groep voor de vijfde plaats en werd uiteindelijk negende.

“Als je de afgelopen weken bekijkt, waarin het iets minder ging, mag ik zeker tevreden zijn met de negende plaats”, vertelde Arensman na de wedstrijd. “Aan de meet heb ik me nog even in de luren laten leggen, anders had er misschien zelf nog wat meer ingezeten.

“Ook mijn start was net zoals elke week niet zo goed. Ik snap niet dat die jongens zo explosief kunnen zijn. Ik moet het eerder hebben van een langgerekte inspanning en uiteindelijk heeft dat ook zo zijn voordelen.”

“Op het moment in de tweede ronde dat de andere renners moeten bekomen van hun snelle start, kan ik stevig opschuiven” Zo kwam hij al snel in de top vijftien terecht. “Daarna werd het een man-tegen-mangevecht en kon ik geleidelijk opschuiven naar de negende plaats.”

Over goed een maand strijkt het wereldkampioenschap ook neer op de omloop in Zolder. Arenmans bemachtigde met zijn sterke prestatie in Namen een ticket voor de titelstrijd eind januari. “Mits een goede dag moet ik dit resultaat kunnen herhalen”, keek hij al even vooruit. “De omloop ligt me wel, al zal ik nog wat moeten werken aan het optrekken na de bochten.”