Eerste zege voor Kiona Dhont en Senne Knaven

Eerste zege voor Kiona Dhont en Senne Knaven

Afgelopen zondag stonden er voor de dames nieuwelingen twee wedstrijden op het programma. Zowel in Kasterlee als is Zele werd er gestreden voor de zege. Het waren Senne Knaven en Kiona Dhont die in deze strijd een hoofdrol opeisten.

Op een uitdagende omloop in Kasterlee stonden er tien dames nieuwelingen aan de start. Zo ook de Nederlandse Senne Knaven. Ze maakte dit seizoen de overstap van de dames jeugd. In Vorselaar stond ze voor het eerst dit seizoen aan de start. “Vorselaar werd mijn eerste wedstrijd op de crossfiets. Deze wedstrijd stond eerst niet op mijn programma en werd er op het laatste moment aan toegevoegd.” Eerste wedstrijd in het veld en toch werd ze er knap vierde.

“Aangezien ik pas de overstap maakte ken ik de andere dames bijna niet. Het is nog maar derde wedstrijd in het veld en het gevoel begint stilaan te komen.” Bij start moest de Nederlandse helemaal achteraan plaatsnemen. Toch slaagde ze erin om heel wat dames in te halen. “Gelukkig kon ik vrij snel opschuiven. Het parcours was vrij zwaar, maar toch slaagde ik erin om de kop van de wedstrijd te bereiken.” Zo wist ze meteen haar eerste zege tussen de dames nieuwelingen binnen te halen. “Een zege die ik vooraf zeker niet verwacht had.”

Renster verdeelde zich over de twee wedstrijden

Omwille van de dubbele wedstrijd stonden er in Zele niet zo heel veel dames aan de start. Toch zakte Kiona Dhont af naar Zele. “In tegenstelling tot de vorige weken waren we maar met drie dames nieuwelingen. Samen met de dames elite stonden we met elf aan de start.” Ze nam een vlotte start en dook als eerste nieuwelingen het veld in.

“Ik kende een goede dag en maakte weinig fouten, zo kon ik mijn voorsprong stelselmatig uitbouwen.” Ze kwam als eerste over de meet en won zo ook meteen haar eerste veldrit van dit seizoen. “Ik had zeker niet verwacht dat ik zo snel al een zege zou kunnen behalen. Dit was mijn eerste van het seizoen maar meteen ook mijn eerste bij de dames nieuwelingen.”  De dames nieuwelingen moeten vaak samen met de dames elite van start. Dit is echt geen probleem voor Dhont. “Samen met de elite rijden is zeer interessant. Ik kon zo al veel bijleren.”

Foto met dank aan Kristof Bruers