Eerste voor Verdonschot. Thalita de Jong in Zonnebeke

Eerste voor Verdonschot. Thalita de Jong in Zonnebeke

Er werd op twee fronten stevig gecross’t bij de dames elite op zaterdag. Enerzijds was er de wedstrijd in Zonnebeke en anderzijds was er de cross in het Nederlandse Rucphen. In België ging de zege naar Thalita de Jong.

De Jong was mee de sterkste in de openingsfase samen met Christine Majérus en Ellen van Loy. In de finale liet de wereldkampioene, die bezig is aan de voorlopige laatste wedstrijden in de regenboogtrui, haar duo achter. “Deze zege is een mooie opsteker na een trainingsstage”, gaf Thalita de Jong mee. “Het is na zo’n oefensessie even afwachten hoe de benen voelen en hoe alles verloopt in een wedstrijd. Blijkbaar was dat dus goed. Het was moeilijk fietsen op deze glibberige omloop.”

“Vandaar ook dat er enkele valpartijen waren. Ik zette op twee ronden van het einde wat druk en dat bleek een goede ingeving. Ik kon meteen een kleine kloof slaan en die voorsprong vasthouden tot aan de eindmeet.” Majérus werd uiteindelijk tweede voor van Loy.

Eerste grote voor Verdonschot

Hij kon niet meer lang op zich laten wachten en daar is hij dan ook. De eerste A-overwinning voor Laura Verdonschot. In het Nederlandse Ruchpen rekende de Belgische beloftenkampioene al snel af met de concurrentie en won met een grote voorsprong.

“Ik heb drie ronden tempo gereden om Nikki Brammeier niet te laten terugkeren en daarna wist ik dat het goed zat”, reageerde Verdonschot. “Ik ben natuurlijk blij met deze zege. Dat is mijn eerste zege in een C2-cross en het is, zo vlak voor het WK, goed voor ’t kopje.”

De Britse kampioene Nikki Brammeier finishte als tweede. Maud Kaptheijns, de vriendin van Verdonschot, mocht als derde het podium op.

Archieffoto