Eerste Start-box jeugdveldrit in het Limburgse Hechtel

Eerste Start-box jeugdveldrit in het Limburgse Hechtel

Het veldrijden in Limburg heeft de afgelopen jaren een dieptepunt bereikt. Veldritten verdwenen als sneeuw voor de zon, waardoor jong Limburgs wielertalent nog amper gestimuleerd wordt voor de wielertak. Met Start-box.be stimuleren we al drie seizoen jong veldrittalent. Dit willen we nu naar een nieuw niveau tillen. Zondag 14 februari 2016 organiseren we de eerste Start-box Jeugdveldrit in Hechtel-Eksel.

“Het zal een typische zandcross worden op het domein achter het duinenstadion”, klinkt het enthousiast bij de organisatie. “We hebben besloten om te beginnen met een veldrit voor aspiranten, nieuwelingen en junioren. De komende jaren hopen we uit te groeien tot een manche van de Moedige veldrijder. We hebben nog niet alle mogelijkheden van het domein benut.”

Nu krijgen de renners al veel zand onder de wielen. “We hebben ons kunnen uitleven op een grote natuurlijke duin. De echte zandstuiver zal zich ten volle kunnen ontplooien.” In de verte lonkt de Duitse Duin, deze ligt echter op Militair Domein. “We hopen voor de volgende editie toestemming te krijgen om deze op te nemen in de omloop.”

Vergunningen

Bijna alle vergunningen zijn binnen. “Enkel op de gemeente is het nog even wachten, maar dat is normaal een kwestie van tijd.” De datum valt in het tweede deel van het seizoen. “In het verleden verzamelden de renners op deze datum in Kasterlee, maar vorig jaar was daar -door problemen met de Beker van België in Eeklo- geen wedstrijd. Nu dat de Belgische Wielerbond de Beker van België niet meer aan een A-cross zou willen toekennen, zou dat voor ons geen probleem mogen zijn.”

“We zijn het ons er wel van bewust dat het geen gemakkelijke datum is. In het verleden bezweken al heel wat organisatie onder het geweld van de A-veldritten. Toch zijn we er van overtuigd dat we alles in handen hebben om de veldrit uit te laten groeien tot een sterke B-wedstrijd.”

Programma

11u15 Aspiranten 12 jaar (20 min)
12u00 Aspiranten 13 jaar (22 min)
13u00 Aspiranten 14 jaar (25 min)
14u00 Nieuwelingen (30 min)
15u00 Junioren (40 min)

Meer info op www.cxhechtel.be