Eerste selectie ooit voor Loockx: “Generale repetitie”

Eerste selectie ooit voor Loockx: “Generale repetitie”

Lander Loocxkx mag zondag voor de eerste keer dit seizoen zijn nationale outfit aantrekken. De tweedejaars junior werd na een sterke eindejaarsperiode derde op het Belgisch kampioenschap. Zelf durfde hij toen nog geen uitspraak doen over een selectie, maar nu is hij er bij voor de laatste wereldbeker én het wereldkampioenschap.

“Veel mensen zeiden dat ik een plek in de selectie verdiende en uiteindelijk droomde ik er zelf ook van”, vertelde Lander Loockx. “En nu is die droom uitgekomen. Ik ben er niet alleen bij in Hoogerheide, maar ook op het wereldkampioenschap in Tabor.”

Het is nog maar zijn eerste wereldbeker en dat brengt toch wat nadelen met zich mee. “Ik zal toch redelijk achteraan moeten starten, waarschijnlijk rond de vierde rij. Ik hoop op een goede start, om dan zoveel mogelijk op te schuiven. Het wordt een goede generale repetitie voor het WK een week nadien. “

“Ik heb me nog nooit eerder mogen meten met de internationale top, dus ik ken mijn niveau ten opzichte van hun eigenlijk niet. Ik ga proberen een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten”, klonk hij strijdvaardig.“Zondagavond ben ik tevreden als ik op mijn waarde heb gereden en ik gespaard bleef van pech.”