Eerste rittenkoersen voor jeugdteams

Eerste rittenkoersen voor jeugdteams

Na een (relatieve) rustperiode begint stilaan het échte werk weer op de weg voor de jeugdveldritteams. Enkele renners waren de afgelopen weken -met succes- al individueel aan de slag, maar voor Lares-Doltcini en IKO Enertherm-Beobank staat het komende verlengde weekend het eerste rondewerk op het programma.

Lares-Doltcini werkte afgelopen weekend nog een stevige driedaagse stage af in en rond Oudenaarde. Uitvalsbasis daarvoor was dit jaar het Hof ter Kammen in Oudenaarde, middenin de bekende Vlaamse hellingen. Pittig terrein voor drie lange trainingen, die de renners verder klaarstoomden voor hun wegseizoen. Voor nieuwelingen Witse Meeussen, Yente Peirens, Arne Baers en Yorben Lauryssen staat dit weekend met de zware Tour de la Basse-Meuse de eerste test op het programma.

Ook de renners van IKO Enertherm-Beobank hebben drie stevige dagen voor de boeg. Len Dejonghe, Timo Kielich, Loris Rouiller, Jonas Smet, Jasper Van Den Plas en Niels Vandeputte verschijnen aan de start van de vijfde Tour des Portes du Pays d’Othe, een tweedaagse mét individuele tijdrit in het Franse Troyes. Het is overigens de eerste keer dat Kielich in de kleuren van zijn nieuwe team aan de start verschijnt. Vorige week werd hij nog derde in een wedstrijd voor de UCI Junior Series, zeg maar de wereldbeker voor junioren in het mountainbiken.