Eerste overwinning voor Arno Debeir in Niel

Eerste overwinning voor Arno Debeir in Niel

Hij was al dolgelukkig met zijn derde plaats op de Koppenberg begin deze maand en nu is er dan ook eindelijk de eerste overwinning voor Arno Debeir tijdens de Jaarmarktcross van Niel. De door blessures geplaagde junior van Lares-Doltcini haalde het in de finale van zijn ploeggenoot Gerben Kuypers. Julian Siemons liet zijn mede achtervolgers achter voor de derde plek. 

De juniorenwedstrijd van de Soudal Classics in Niel werd een duel tussen Arno Debier en Gerben Kuypers. Het duo van Lares-Doltcini snuisterde er al in de eerste ronde, die ontsiert werd door een valpartij bij de start, vandoor. Het werd een gevecht op het scherpst van de snee. Eerst leek de overwinning na een schakelfoutje van Debeir in de richting van Kuypers te gaan. Debeir kwam echter snel terug aansluiten en ging op en over zijn ploegmaat.

“Mooi, die eerste zege”, straalde de Torhoutenaar. “Ik ben blij dat het eindelijk wat geregend heeft en dat er wat meer modder op het parcours ligt. In de eerste ronde was ik goed weg, maar aan de brug stond ik al terug stil. Te groot geschakeld. Eén voor één reden ze me voorbij, maar ik heb nooit gepanikeerd en op eigen tempo de kloof met Kuypers terug dichtgereden.” 

“Daarna werd het een spannende tweestrijd. Ook al zijn we ploegmaats, we wilden elkaar geen cadeau’s geven. We hebben er en echte wedstrijd van gemaakt. In de cross bestaat er geen ploegtactiek, daar moet gewoon de beste winnen.” Julian Siemons spurt nog voor de derde plaats en haalde het van Niels Vandeputte.

Naar – SoudalClassics.be