Erpe-Mere – Eerste cross en meteen prijs voor Jens Dekker

Erpe-Mere – Eerste cross en meteen prijs voor Jens Dekker

Zonder veel moeite heeft de Nederlander Jens Dekker zijn eerste wedstrijd van het seizoen op zijn naam geschreven. De junior reed in de eerste ronde weg van de rest. Seppe Rombouts maakte een sterke remonte en werd beloond met een tweede plaats. Tijl Pauwels werd nog derde.

De junioren gingen er vol tegenaan vanaf de start en zo ontstond er dan ook meteen en kopgroep van drie. Onder leiding van Alex Colman trokken Tijl Pauwels en Jens Dekker door het veld.  Achter het trio vormde zich een grote groep achtervolgers, waarin de posities voortdurend wisselden. Vooraan was Dekker duidelijk een maat te sterk en reed weg van Colman en Pauwels.

Verrassende slotfase

Terwijl Dekker zijn voorsprong uitdiepte tot meer dan een halve minuut, schoot een ijzersterke Seppe Rombouts als een raket naar het front. Hij liet alles en iedereen achter en verstevigde steeds verder zijn tweede plaats.

Dekker inhalen zat er echter niet meer in.  “Vorig jaar lukte het ook al. Het is mooi om op deze manier aan het seizoen te beginnen.” Dekker was veruit de sterkste. “In dit deelnemersveld verwachtte ik wel een top drie. Een overwinning zou er ook wel inzitten. Ik had wel wat meer tegenstand verwacht van Thijs Wolsink die goed op dreef was, ook Jarne Driesen viel een beetje tegen. Maar zij zullen er de volgende keer wel staan.”

Het leek bijzonder makkelijk te gaan voor Dekker die al snel een voorsprong van een halve minuut bij elkaar fietste. “Het ziet er bij mij altijd wel makkelijker uit dan dat het uiteindelijk gaat. Ik zat toch redelijk op mijn maximum, vooral het eerste deel. Naar het einde toe kon ik wel wat terughoudender koersen en geen risico’s meer nemen.” De Nederlander van Enertherm-BKCP startte achteraan. “Het plan was om zo snel mogelijk op te schuiven. Dat lukte ook want op een gladde strook stond plots iedereen stil. Zo kwam ik op de vierde plaats terecht. Ik voelde mij gewoon de sterkste en kon wegrijden.”

Rombouts was meer dan tevreden met zijn tweede plaats. Tijl Pauwels vervolledigde nog het podium. Alex Colman moest na een wedstrijd in de kopgroep tevreden zijn met plaats vier, terwijl Reno Bauters nog vijfde werd. Alessio Dhoore kwam na een mindere start nog tot plaats vijf.

Uitslag

1. Jens Dekker
2. Reno Bauters
3. Tijl Pauwels
4. Alex Colman
5. Reno Bauters
6. Alessio Dhoore
7. Jarne Driesen
8. Thijs Wolsink
9. Arno Debeir
10. Jari De Clerq

batch_ERP_6091