Eeklo – Loes Sels tweede: “Knieval was kantelpunt”

Eeklo – Loes Sels tweede: “Knieval was kantelpunt”

Vijf seconden, het is lang geleden dat iemand nog zo dicht eindigde op Sanne Cant. In de veldrit van Eeklo afgelopen zondag lukte het Loes Sels en zonder een cruciale fout in de zandbak had ze het haar nicht nog best moeilijk kunnen maken.

Sels heeft gisteren haar sukkelseizoen nog wat recht getrokken. Voor Sels werd het een frustrerend seizoen. Blessureleed en ziekte wisselden elkaar af. “De rug en de conditie zijn nooit meer geweest zoals het moest zijn na mijn knieblessure”, vertelt Sels.

Maar gisteren zat het dan toch eens mee, ze maakte er samen met Cant een familietochtje van, maar in de finale ging ze opnieuw een keer tegen de vlakte en zo zag ze haar winstkansen in rook opgaan. “Ik had een perfecte start en koos meteen het wiel van Sanne. Vijf ronden lang verliep alles goed maar toen maakte ik een fout in de zandbak”, legt de Telenet-Fidea renster uit.

“Sanne nam daar meteen vijf seconden. Verder liep ze niet uit maar ik kwam ook niet dichter. Die vijf seconden bleven op de chrono staan, ook aan de meet.  Het was een zeer technische omloop die mij goed lag. Ik ben tevreden met mijn tweede plaats, zeker na mijn slechte vertoning in Middelkerke.”