Van Bunder en Bellon stellen hun ploeg voor: “Rustig groeien”

Van Bunder en Bellon stellen hun ploeg voor: “Rustig groeien”

Een nieuw seizoen, een nieuw team voor Patrick Bellon en Eddy Van Bunder. Nadat het vorig seizoen misliep met Van Assche, hebben zij een nieuw team klaar getoomd. Met een gezonde mix van aspiranten, nieuwelingen, dames, junioren en beloften treken ze de winter in.

“Toen het vorig jaar misliep met Van Assche, was er de kriebel om opnieuw te starten”, vertelde ploegleider Van Bunder. “Onze sponsors waren meteen mee en ik heb er met Bellon mijn schouders onder gezet.” Met de steun van de sponsors bouwden ze een team uit met 28 renners.

Over de verwachtingen blijft hij voorzichtig. “Ik wil er geen getal op plakken voor deze winter. We hebben heel wat potentieel, maar zagen toch heel wat veel winnaars vertrekken naar grotere ploegen. We willen rustig groeien en als ze er 100% voor gaan, komen de resultaten vanzelf.” 

De Clercq: “Hoop op wereldbekerselectie”

Jari De Clercq begon zijn seizoen met een achtste plaats in Kessel. “Ik hoop tegen mijn thuiscross in Ronse volledig top te zijn. Op één van de mooiste omlopen van het seizoen, en dan zo dicht bij huis, wil ik goed presteren”, vertelde De Clercq.

Vorig jaar was hij er al bij in de B-selectie van de wereldbeker van Zolder en Namen. “Daar wil ik graag een vervolg aan breien. Dat wil zeggen dat ik vanaf de eerste cross op niveau moet zijn. Ik ben klaar om de bondscoach te overtuigen.”

Cycling.be-Alpha Motorhomes Cycling Team

Ploegleiders: Eddy Van Bunder en Patrick Bellon
Miniemen: Lars De Nys
Aspiranten: Damon Bellon, Milan De Nys, Matthis De Roeck en Jente Michels
Nieuwelingen: Louis De Coster, Dolf Pemen, Joachim Van Looveren en Laure Michels
Junioren: Fabio Verberckmoes, Timo Kielich, Fabio Van Goethem, Lander Tibackx, Jeffrey De Brouwer, Jari De Clercq, Tosh Van Bunder en Diederik Pemen
DamesLindy van Anrooij

batch_AMH_0931

 

batch_AMH_0951

 

batch_AMH_0956

 

batch_AMH_0993

 

batch_AMH_1024