Dubbel feest voor Lares-Doltcini in Kruibeke

Dubbel feest voor Lares-Doltcini in Kruibeke

De Polderscross werd één groot feest voor Lares-Doltcini. Het jeugdteam van Sunweb-Napoleon Games won met respectievelijk Lloyd Sprangers en Alex Colman zowel de nieuwelingen- als de juniorenwedstrijd.

“Ik wou de kopstart nemen, maar toen ik goed op snelheid kwam klikte ik uit mijn twee klikpedalen”, vertelde Colman. “Dankzij Jarno Liessens kon ik recht blijven en draaide ik als achtste het veld in.” Wat niet lukte bij de start, lukte wel in de eerste ronde. “Ik kon meteen opschuiven naar de koppositie. Yentl Bekaert ging me even later voorbij en dreef het tempo op. Samen konden we wegrijden van de rest.”

Het duo diepte hun voorsprong steeds verder uit. “In de voorlaatste ronde versnelde ik en kon ik Bekaert achter me houden. Stelselmatig reed ik verder weg en ik kon zo solo finishen. Deze zege is een goede opwarmer voor de wedstrijd morgen in Zonhoven.” Bekaert werd nog tweede voor Jarno Liessens.

Sprangers solo

Lloyd Sprangers (foto) had minder marge bij de nieuwelingen. De tweedejaars sloeg bij het ingaan van de slotronde een kloofje op zes anderen en kon ze afhouden tot de streep, goed voor zijn eerste overwinning van deze winter. In de strijd voor de overgebleven podiumplaatsen haalde Wannes Vanden Bussche het van Vito Braet.

Er vormde zich een groepje van zeven renners in de beginfase van de wedstrijd. “We bleven lange tijd samen, pas in de tweede ronde zette ik samen met Vito Braet de groep onder druk. Op de brug brak toen mijn ketting”, klonk het bij Sprangers.

De materiaalpost was echter niet ver weg. “Gelukkig kon ik daardoor snel wisselen en weer aansluiten bij de groep. Pas in de laatste ronde maakte ik het verschil. Op een bergje kon ik tot boven rijden, terwijl de rest moest afstappen.” Daardoor had Sprangers een veertiental seconden voorsprong aan de meet.