Druk regionaal veldritweekend

Druk regionaal veldritweekend

Het was een druk weekend voor het regionale veldrijden. Maar liefst op drie plaatsen in Vlaanderen werd er dit weekend stevig gestreden bij de nieuwelingen, junioren en dames. Wij zetten de resultaten op een rijtje.

In de VVC-manche van Bredene fietste Yente Peirens zaterdag solo naar de overwinning. Nadat hij zich in het begin van de wedstrijd rustig hield, trok hij in de laatste ronde alle registers open. “Ik hield me heel de wedstrijd een beetje afzijdig”, vertelde Peirens. “Ik bleef zitten en liet vooral de anderen het werk doen. In de laatste ronde trok ik uiteindelijk ten aanval. Ik kwam al snel alleen te zitten en bouwde mijn voorsprong uit. Zo reed ik solo naar de overwinning.”

Bij de junioren ging de overwinning voor de derde week op rij naar Thibaut De Smet. Hij haalde het van Fabio Verberckmoes en Jason Van Compernolle. De dames jeugdwedstrijd ging naar de Estse Anet Sirvel. Chien Jochems was de beste elite dame.

Bijna opnieuw De Smet

14813229_188007124979758_639274914_oThibault De Smet maakte er een dag later in Lochtisti bijna een twee op twee van. “Ik voelde dat Thibault de betere was. De enige plek waar ik hem eventueel zou kunnen kloppen waren de balken”, vertelde Anton Ferdinande. Dat probeerde hij dan ook. “Honderd meter voor de laatste balkenpassage sloeg ik een kloof en die hebben ik kunnen behouden tot de finish.” 

Joachim Van Looveren, Lennert Belmans en Enrico Dhaeye kleurden na een demarrage van de laatstgenoemde dan weer de wedstrijd bij de nieuwelingen. “Ik bleef daarna heel de wedstrijd in de tweede positie en kon zo alles goed overschouwen”, deed Dhaeye zijn verhaal. “Ik had het gevoel dat ik beter was dan mijn metgezellen en had aan één demarrage genoeg om de wedstrijd naar mijn hand te zetten.”

Belmans werd nog tweede achter de man die komend weekend rust inbouwt met het oog op de Koppenbergcross. Opnieuw kende de dames jeugdwedstrijd met de Britse Xan Crees een internationale winnares. Meg De Bruyne haalde het bij de dames elite.

Strijd in de strijd

Ook in Eversel werd er zondag stevig gestreden. Maar liefst 78 nieuwelingen verschenen er aan de start van de manche van de Moedige Veldrijder, die tevens meetelde voor het provinciale kampioenschap. “Het werd een strijd in een strijd”, vertelde Ryan Cortjens. “Ik kon gelukkig snel een mooie voorsprong uitbouwen op Michael Bervoets (de tweede Limburger aan de start, red.).”

In de laatste ronde bleven ze nog met drie over. “Ik maakte eigenlijk het verschil al aan de balken. Witse Meeussen kwam nog zeer kort, maar ik kon hem afhouden aan de finish.” Dante Coremans werd nog derde. Arne Baers won de Limburgse titel bij de eerstejaarsnieuwelingen. De juniorenwedstrijd eindigde op een stevige spurt met vijf. Daar haalde Rune Smits het enigszins verrassend van Len Dejonghe en Sander Lemmens.

Foto’s: Dirk Coremans, Eddy Verhulst en Valère Toelen

dscn2204