Druivencross – Andreas Goeman haalt het na een spannende strijd

Druivencross – Andreas Goeman haalt het na een spannende strijd

Een spannende strijd werd het bij de junioren in de Vlaamse Druivencross. In de laatste ronde trok Andreas Goeman uiteindelijk aan het langste eind. Hij haalde het voor de Brit Daniel Tulett. Timo Kielich vervolledigde het podium.

In de eerste rondes kwam er een lichte afscheiding van een zestal renners. Thymen Arensman plaatse zich op kop, maar schakelde zichzelf even later opnieuw uit. Hij kwam ten val en kwam zo nooit meer in het stuk voor.

Andreas Goeman had na zijn lekke band vorige week in Spa-Francorchamps er duidelijk zin in. Hij was dan ook de motor van de kopgroep waarbij enkel Timo Kielich zijn wagonnetje kon aanpikken. Even later kwam enkel nog de Brit Daniel Tulett terug aansluiten.

“Ik bleef druk zetten”

Met drie gingen ze uiteindelijk de laatste ronden in. Door een val van Tulett en Kielich lag de weg voor Goeman open. “In de voorlaatste ronde gingen Tulett en Kielich onderuit op een natte plank”, aldus Goeman. “Vanaf dat moment geloofde ik echt in de overwinning. Enkel Tulett kon nog even terugkeren, maar ik bleef druk zetten.”

“Ik ben natuurlijk heel erg tevreden met deze overwinning”, ging Goeman verder. “Ik was er de voorbije weken al vaak dichtbij. Deze eerste grote overwinning is toch een beetje een bevrijding.” Nu duikt Goeman snel weer de boeken in. “De examens zijn ook in deze periode erg belangrijk.”