Driesen en Dhoore willen vooral leren op WK

Driesen en Dhoore willen vooral leren op WK

Young Telenet-Fidea heeft naast topfavoriet Eli Iserbyt, nog twee peilers in de WK-selectie. Jarne Driesen en Alessio Dhoore krijgen de kans als eerstejaars en gaan die kans optimaal benutten om zo veel mogelijk bij te leren.

Jarne Driesen warmde zich in Hoogerheide op voor het Wereldkampioenschap in Tabor. De uitslag zegt niet meteen alles over zijn wedstrijd. “Ik reed er met een zeer goed gevoel rond en had zeer goede benen. Helaas door een verkeerde bandenkeuze bij een fietswissel verloor ik de laatste ronde nog wat plaatsjes.”

De conditie zit dus wel snor. “Ik wil als eerstejaars heel veel leren. Druk leggen heeft nog geen zin, maar een plek bij de eerste vijftien a tien moet zeker haalbaar zijn. Ik hoop dat pech uitblijft en naar mijn vermogen kan presteren.”

Verrassingen en revanche

Driesen kreeg al enkele keren de kans om zich te meten met de internatonale top. “Toch is de concurrentie moeilijk in te schatten. Een WK zit vaak vol verrassingen. Ik hoop wel dat de wereldkampioen in het Belgische team zit.”

Zijn leeftijds- en ploeggenoot Alessio Dhoore mag ook mee naar het WK. “Ik hoop revanche te kunnen nemen voor Hoogerheide. De foto’s van de besneeuwde omloop zie ik in elk geval al graag. Tussen de top van het junioren veldrijden hoop ik toch op een stekje bij de eerste twintig.”