Drie op drie voor Gerben Kuypers

Drie op drie voor Gerben Kuypers

Gerben Kuypers heeft duidelijk de winningmood te pakken. De nieuweling van Lares-Doltcini won in Neerpelt door in de laatste ronde weg te rijden uit de kopgroep naar zijn derde zege. Zijn twee metgezellen Niels Vandeputte en Bart Hazekamp vervolledigden het podium van de eerste A-cross van het seizoen.

Gerben Kuypers dook als eerste het bos van Neerpelt in. Kuypers is goed op dreef de laatste weken en behoorde tot de favorieten. Ook Niels Vandeputte, de nieuweling die de nationale ranking aanvoert en de Nederlander Luke Verburg kenden een goede start.

Kuypers legde van in het begin een hoog tempo op. Samen met Vandeputte, Verburg, Hazekamp en Van Den Broeck vonden ze een kloof. Sprangers, Clynhens, Artz en Hendrikx zetten de achtervolging op poten. Voorin viel Verburg weg, de Nederlander kwam ten val en kreeg af te rekenen met kettingproblemen.

Voorin bleef Kuypers imponeren. Daardoor moest Van Den Broeck de leiders laten gaan. Zo bleven Kuypers, Hazekamp en Vandeputte nog over. Sprangers en Hendrikx bleven vechten in de achtervolging. Met drie doken ze de laatste ronde in. Sprangers en Hendrikx bleven in strijd om plaats vier en vijf. Daarachter volgde Artz alleen, met Van Den Broeck, Thys en Kopecky verderop.

Kuypers kon in de finale zich alsnog losweken van zijn metgezellen en finishte uiteindelijk solo. Kuypers schrijft zo de eerste A-veldrit op zijn naam. Vandeputte eindigde als twee, de Nederlander Hazekamp mocht op het derde schavotje plaatsnemen.

Sprangers won de strijd in de achtervolging en besloot als vierde, Hendrix vervolledigde de top vijf. Daarachter volgden Artz, Kopecky, Van Den Broeck en Thys.

Uitslag

1. Gerben Kuypers
2. Niels Vandeputte
3. Bart Hazekamp
4. Lloyd Sprangers
5. Mees Hendrikx
6. Bart Artz
7. Tomas Kopecky
8. Arno Van Den Broeck
9. Joren Thys