Drie keer tweede worden geeft Julie Brouwers een boost

Drie keer tweede worden geeft Julie Brouwers een boost

Limburgs jonkie Julie Brouwers begon goed aan haar seizoen. Ze reed de voorbije weken de ereplaatsen bij elkaar, maar winnen zat er nog niet in. Toch heeft ze dit seizoen een aantal doelen voor ogen.

Voor Julie Brouwers moet het plezier in het veldrijden primeren. Toch stelde zich voor het seizoen een aantal doelen.  “Een hoofddoel had ik niet echt, toch wou ik voor een goede stand in het klassement van de Moedige Veldrijder gaan. Ik cross voor mijn plezier en dat beleef ik er zeker nog in.”

De voorbije twee weekenden was ze dan ook actief in de wedstrijden van de Moedige Veldrijder. We mogen toch wel stellen dat haar seizoen zeer goed begonnen is. “Winnen zat er jammer genoeg nog niet in.” Toch reed ze in haar drie wedstrijden telkens naar een tweede plaats. “In de twee eerste wedstrijden was Shirin van Anrooij gewoon sterker. In de derde had ik wat pech met de spurt en werd ik zo geklopt. Maar deze tweede plaatsen geven me moed om voor de winst te blijven gaan.”

Door haar goede uitslag staat ze aan de leiding van het klassement. “Na deze drie goede wedstrijden ga ik toch resoluut voor het klassement. Dit is echt wel een doel geworden.” Naast dit heeft ze voor de rest van haar seizoen nog ambitie. “Het Belgisch kampioenschap is een iets waar ik goed wil presteren. Maar nog korter is het Provinciaal kampioenschap in Eversel. Dat is mijn eerste echte doel.”

Foto met dank aan Kristof Bruers