Drie kandidates voor eerste (en laatste?) dames juniorentitel

Drie kandidates voor eerste (en laatste?) dames juniorentitel

Vorig jaar reed Eva Maria Palm in Erpe-Mere naar een onverhoopte en verrassende titel. Joyce Heyns werd tweede en Jara Noël derde. Palm werd ondertussen elite en Heyns en Noël lijken ook dit jaar te strijden voor de driekleur. Ook Jinse Peeters reed een sterk seizoen en is zo ook één van de kandidates voor de begeerde trui.

Even leek het erop dat de dames junioren dit jaar geen titelstrijd zouden kunnen voeren. Maar na een beslissing van de wielerbond krijgen ze nu toch een eigen wedstrijd binnen de dames elite wedstrijd. Dit als overgangsmaatregel naar aangepaste UCI-regels.

Joyce Heyns reed een sterk seizoen en lijk helemaal klaar voor de strijd. “Ik won dit seizoen elke wedstrijd van mijn naaste opponenten, enkel gisteren moest ik opgeven na een val.” De rugklachten na de val lijken nu wel weer van de baan. “Ik kan zondag sterke kaarten voorleggen, maar daardoor win je natuurlijk niet altijd. Ik ga zondag met één doel van start en dat is winnen.”

Heyns koos voor een goede voorbereiding, één die ze afwerkte met oud renster Liesbet de Vocht. “Ik hoop dat deze samenwerking beloond word met die mooie trui. Al verwacht ik toch heel wat weerwerk van Jara Noël en Jinse Peeters. De omloop zag ik nog niet, maar hij zou me moeten liggen.”

Zonder verwachtingen naar Lille

Jara Noël reed vorig seizoen van de ene zege naar de andere. In haar eigen Erpe-Mere kwam ze echter wat teleurgesteld als derde over de meet. “Voor dit kampioenschap heb ik niet echt verwachtingen. Het liep dit seizoen niet zo echt en de omloop is niet echt mijn ding.”

Vorige zomer werkte Noël aan haar basis en reed de afgelopen weken een aantal zeer mooie wedstrijden. “Dit jaar zal het een zware titelstrijd worden, voor mij zijn Jinse Peeters en Joyce Heyns de favorieten voor de titel. Maar ook Marthe Truyen en Nathalie Bex mogen zeker niet vergeten worden.”

Stijgende lijn

12489992_10207030808182424_99515795_oJinse Peeters dook iets meer dan een jaar geleden voor het eerst het veld in. Sindsdien strijd ze mee aan de kop van de wedstrijden. “De laatste weken zit het gevoel tijdens de wedstrijden en trainingen goed. Het BK is altijd een andere wedstrijd dus ik blijf met mijn voeten op de grond en kijken wel hoe het verloopt.”

Peeters reed nog nooit in Lille en heeft geen enkel idee of de omloop haar ligt. “Naar verluidt  ligt de omloop er snel bij en dat is in mijn voordeel. Als het technischer wordt ligt hij mij minder goed. Voor de titel zijn voor mij Joyce Heyns en Jara Noël de kandidaten. Maar outsiders zoals Marthe Truyen en Nathalie Bex mogen we niet vergeten.”

Een BK is altijd iets speciaal en kruipt op voorhand altijd wat in de kleren. Zowel Heyns, Noël en Peeters blijven rustig. Ze kiezen voor een rustige week en proberen niet te veel aan zondag te denken. Natuurlijk is het ook uitkijken naar de andere meiden, een kampioenschap is, zoals eerder al gemeld, een speciale wedstrijd. Uiteraard duiken er nog andere sterke rensters op die hun gooi naar de titel trachten te doen.