Dominante Jelle Camps bijna genekt door materiaalpech

Dominante Jelle Camps bijna genekt door materiaalpech

Het leek al vroeg een gewonnen zaak voor Jelle Camps in Leuven. Door materiaalpech in de absolute finale werd het nog spannend, maar in de spurt wist hij toch Yentl Bekaert af te houden. Eerstejaars Loris Rouiller mocht nog als derde op het podium.

Camps had net zoals elke week een knalstart en trok die lijn door gedurende de eerste ronden. Enkel de Zwitser Rouiller kon in de beginfase aanpikken. Achter het duo waren het de troepen van Sven Nys die de achtervolging in handen namen. Yentl Bekaert, Andreas Goeman en Arne Vrachten stoomden voor half koers richting de twee leiders.

Wat volgde was een erg gesloten wedstrijdbeeld. Camps probeerde het tempo hoog te houden. “Door over de bergjes te springen nam ik elke ronde een vijftal seconden die de achtervolgers steeds terug dicht moesten rijden.” In de finale begon dat duidelijk door te wegen, waardoor de zege voor Camps binnen handbereik lag.

Spanning

In de laatste ronde liep het toch nog mis. “Ik stapte af om niet onderuit te gaan, maar toen viel mijn ketting eraf en kreeg ik hem niet meteen terug op mijn tandwiel.” Bekaert profiteerde volledig van het oponthoud en ging voorbij Camps naar de leiding.“Gelukkig kon ik mijn achterstand terug wegwerken en in de spurt was ik erg zelfzeker. Als één van de snelste junioren in het peloton maakte ik het dan ook af.” 

Bekaert werd nog tweede, terwijl Rouiller de jongens van Telenet-Fidea nog wist af te houden voor plek drie.