Dolgelukkige Jolien Verschueren veruit de beste

Dolgelukkige Jolien Verschueren veruit de beste

Jolien Verschueren heeft met veel bravoure de Koppenbergcross op haar naam geschreven. Zonder pardon liet de renster van Young Telenet-Fidea heel het veld achter haar. Femke van den Driessche was een zeer knappe tweede. De Britse Nikki Harris vervolledigde het podium. Verschueren is ook de nieuwe leidster.

Femke van den Driessche vertrok verrassend genoeg als snelste en stormde dan ook als eerste de Koppenberg op. Helen Wyman, Nikki Harris en Sanne Cant volgden dicht op het wiel. Ook Verschueren die eindelijk eens goed van start ging zat in de voorste gelederen.

Van den Driessche probeerde zelfs te versnellen, maar maakte een schuiver waardoor Wyman en Verschueren samen op kop kwamen. Het duurde niet al te lang vooraleer de jonge Oost-Vlaamse van den Driessche haar foutje opnieuw rechtzette en voorin weer kwam aansluiten.

Verschueren en van den Driessche gingen er samen vandoor. Verschueren won de bonificatiesprint en zette daarna steevast door. Een sterk rijdende van den Driessche moest wel passen. Vederop kwam Harris op de derde stelling terecht. Wyman volgde in vierde positie, Cant als vijfde.

Verschueren die het verschil maakte op de beklimming liep snel uit tot een voorsprong van twintig seconden. Harris en van den Driessche speelde in de strijd om de tweede en derde podiumplaats kat en muis. Wyman en Cant bleven in elkaars spoor op de vijfde stek.

Maar voorin was het Young Telenet-Fidea renster Verschueren die naar een bewonderenswaardige overwinning reed op de Koppenberg waar ze ook vorig jaar al schitterde. Jonkie van den Driessche bleef uiteindelijk Harris nog voor die derde werd. Cant sloot af als vierde, de Nederlandse de Jong beende Wyman nog bij die respectievelijk als vijf en zes eindigden.

Verschueren was terecht bijzonder uitgelaten na haar zege, net zoals van den Driessche die met de tranen over de meet kwam. Van den Driessche bombardeert zich zo tot favoriete voor het EK dames U23 van volgende week. Verschueren is met de zege en de afwezigheid van Havlikova ook de nieuwe leidster in het Bpost klassement.

Uitslag

  1. Jolien Verschueren
  2. Femke van den Driessche
  3. Nikki Harris
  4. Sanne Cant
  5. Thalita de Jong
  6. Helen Wyman
  7. Ellen van Loy
  8. Sanne van Paassen
  9. Maud Kaptheijns
  10. Loes Sels