Dolf Pemen eerste eerstejaars op de Koppenberg: “Zware omlopen gaan me goed af”

Dolf Pemen eerste eerstejaars op de Koppenberg: “Zware omlopen gaan me goed af”

De renners van Cycling.be – Alpha Motorhomes zijn sterk bezig. Terwijl Timo Kielich zich op het podium hees, knokte Dolf Pemen zich naar de negende plaats. Daarmee wist de eerstejaarsjunior al zijn leeftijdgenoten aan de start achter zich te laten.

Net zoals de afgelopen weken was zijn start niet meteen de beste. “Maar ik wist door de lastigheidsgraad dat dit deze keer niet meteen zo een probleem zou zijn”, vertelde Dolf Pemen. “De eerste keer boven aan de materiaalpost kwam ik dus pas als vijfentwintigste boven.” 

Elke ronde kon Pemen enkele plaatsen opschuiven. “Bij aanvang van de laatste beklimming zat ik op positie dertien en deed ik mee voor plaats acht. Ik nam meteen de koppositie in handen en hield het tempo zo hoog mogelijk. Ik haalde alles uit de kast, maar moest mijn klasgenoot Maxim Van Gils toch nog laten gaan. Ondanks dat ben ik zeer tevreden.”

Klimmen en dalen 

De vernieuwde omloop op en rond de Koppenberg was dit jaar extra zwaar. “Ik moet het van zo’n crossen hebben”, ging hij verder. “Het klimmen en de zware wedstrijden zorgen er voor dat ik mijn mindere start kan rechtzetten. De cross van Spa-Francorchamps staat dan ook sinds het begin van het seizoen al aangeduid. Eerste zaterdag Sint-Niklaas en volgende vrijdag Niel.”