Dieven aan de haal met MTB van Kielich in Milaan, Limburger start toch nog

Dieven aan de haal met MTB van Kielich in Milaan, Limburger start toch nog

De eerste internationale mountainbikewedstrijd van Timo Kielich werd meteen één om snel te vergeten. De Junior Series, zeg maar wereldbeker voor de jeugd, in Milaan werd overschaduwd door diefstallen. Ze braken ook het busje van Belgian Cycling open en gingen onder andere aan de haal met de fiets van Kielich.

“De bestelwagen van de nationale ploeg werd zaterdag opengebroken. Overdag. Gelukkig zat daar niet zoveel materiaal in, maar de fiets van Timo en een aantal reservewielen om praktische redenen wel. Zondag werd opnieuw een poging gedaan om het slot van een bestelwagen open te breken, maar dat lukte toen gelukkig niet”, vertelde Meirhaeghe aan Mountainbike.be.

Geen fiets meer dus voor Kielich. Toch werkte hij op zondag nog een wedstrijd af. “Op de fiets van Emeline Detilleux. Het zadel kregen we omhoog, maar uiteraard was die fiets te klein en mochten we niks meer van Timo verwachten. Maar we waren er toch, dus kon hij net zo goed nog starten.” Uiteindelijk werd hij veertigste.

17264526_10209185390337301_1220569868823756833_n (1)Meer succes voor collega’s

Ook enkele andere veldrijders kropen de afgelopen week op de mountainbike. In België weliswaar. Vorige week in Dessel werd Ward Huybs al tweede. Louis Decoster deed hem dat vandaag na in Dinant. In diezelfde Waalse wedstrijd stak Lukas Malezsewski zijn handen in de lucht. Hij won met ruim twee en een halve minuut voorsprong.