Deugddoende zege voor Niels Vandeputte

Deugddoende zege voor Niels Vandeputte

Daar is hij dan eindelijk, de eerste zege voor Niels Vandeputte. Na een seizoen waar pech hem regelmatig parten speelde, kon de man van IKO Beobank het eindelijk afmaken. Belgisch kampioen Jarno Bellens werd tweede voor de Nederlander Mees Hendrikx. Tomas Kopecky kon de eindzege van de wereldbeker grijpen. 

De junioren gingen er meteen stevig tegenaan in Hoogerheide. Het waren Loris Rouillier en Jarno Bellens die de kat de bel aanbonden. Het duo duwde de concurrentie meteen in het verweer. Het was een omvangrijke groep die op een twaalftal seconden van de leiders bleef.

Niels Vandeputte maakte als eerste de sprong uit die groep. “Ik zat rond positie zes na één ronde, maar toen merkte ik dat er verdorie al twee weg waren”, vertelde Vandeputte. “Ik probeerde de achterstand weg te werken, maar wilde dat doen zonder de Nederlanders mee te nemen in mijn wiel.”

Drie leiders

Dat lukte. Vandeputte dichtte de kloof van twaalf seconden in twee ronden tijd. “Ik moest even bekomen van de inspanningen en gokte op mijn sterke finale. In de laatste ronde riep Jarno dat ik moest gaan. Loris kwam er nog even naast, maar hij reed zijn voortube eraf.  Dat was mijn kans en ik ben vol doorgegaan.”

Een dolgelukkige Vandeputte schreef zo de laatste wereldbekermanche van het seizoen op zijn naam. Bellens werd nog tweede, terwijl Mees Hendrikx zich loswerkte van de achtervolgende groep voor plek drie. Tomas Kopecky had voldoende aan zijn vierde plaats om de eindzege veilig te stellen. Witse Meeussen was de volgende Belg op plek acht. Jelle Vermoote en Ryan Cortjens finishte in zijn spoor op positie negen en tien.