Dekker en Groot zorgen voor één en twee: “Landenspel tot op bepaald niveau”

Dekker en Groot zorgen voor één en twee: “Landenspel tot op bepaald niveau”

Het was Nederland boven bij de junioren op het Europees kampioenschap in Huijbergen. Jens Dekker greep de trui, terwijl Mitch Groot misschien wel een verrassende tweede was.

“Het is altijd lastig om zo een titel te beseffen, zeker omdat het nog maar mijn tweede titel is na mijn Nederlandse trui in de mountainbike”, klonk het bij Jens Dekker. “Ik liet me wat wegdrummen in de eerste bochten, waardoor ik even wat minder weg was. Ik kwam er gelukkig snel weer door en ik kon weer mijn eigen ding doen.”

Twee Nederlanders samen weg was de ideale situatie. “Op het moment dat je me twee weg bent, wil je elkaar er gewoon zo snel mogelijk afrijden. Op een kampioenschap werkt zo’n landenspel maar tot op een bepaald niveau. Ik denk dat we in de beginfase goed samengewerkt hebben tot we voldoende voorspong hadden. Dan hebben we elkaar onder druk gezet en Mitch brak dan als eerste.”  
Groot: “Jens was te sterk”

Tot voorbij half koers maakte Mitch Groot nog kans op de titel. “Maar Jens was gewoon te sterk, zoals de rest van het seizoen”, bekende de Nederlands Limburger. “Ik denk dat die tweede plaats op zich al een prachtige prestatie is. Het is mijn eerste podium van het seizoen en dat meteen op het EK, mooier kan bijna niet.”

“Ik draaide als eerste het veld in en zette meteen alles onder druk zoals we hadden afgesproken. Het Nederlandse publiek stuwde me nog extra vooruit. Ik trainde ook nog extra op techniek de afgelopen weken en nu vielen alle puzzelstukjes in elkaar.”