Dejonghe naar tweede, Serré naar eerste zege in Wallonië

Dejonghe naar tweede, Serré naar eerste zege in Wallonië

Niet alleen in Vlaanderen leeft het veldrijden, ook in Wallonië is er sinds enkele jaren een klein regelmatigheidscriterium. Zondag wonnen Stef Serré en Len Dejonghe de tweede manche in Hermalle-sous-Huy.

Na zijn tweede plaats zaterdag in de VCC Zelzate, ging junior Stef Serré er stevig voor vanaf de start. “Ik nam de kopstart en na het eerste technische stuk in het bos had ik al wat voorsprong”, deed hij zijn relaas. “Toen ik dit zag ben ik vol doorgegaan en elke ronde liep ik meer uit. Ik ben dan solo naar de zege gereden. Ik ben heel blij met mijn eerste overwinning van het seizoen.”

Vallen, opstaan en weer doorgaan

Ook voor Len Dejonghe werd het een lange solo, al dreigde het even mis te lopen. “Ik had een goede start en kwam als tweede uit de eerste bocht”, begon hij. “Net voor het ingaan van het veld slaagde ik er nog net in om de koppositie over te nemen. Ik vond het belangrijk om als eerste deze meer technische zone van het parcours in te duiken.”

 “Hier kon ik dan ook onmiddellijk een klein kloofje slaan en bij de eerste passage aan de materiaalpost wist ik al een voorsprong van tien seconden uit te bouwen. Deze voorsprong kon ik gedurende de volgende ronden verder uitbouwen. In de laatste ronde kwam ik nogal hard ten val, omdat ik een gedubbelde renner op een smalle strook wilde inhalen. Helaas raakte ik bij dit manoeuvre een paaltje en ging los over de kop. Dit had ik beter iets anders aangepakt”, bekende hij.

 “Door deze val was ik alsnog genoodzaakt om mijn gehavende fiets te wisselen. Gelukkig had ik voldoende voorsprong en wist ik de wedstrijd met een 45-tal seconden voorsprong te winnen.”

Foto – Kristof Bruers