Déjà vu – Cross in Diest slachtoffer van Beker van België

Déjà vu – Cross in Diest slachtoffer van Beker van België

Afgelopen week werden de twee veldritmanches voor de Beker van België bekendgemaakt: Ottignies en Assenede. Het reglement wil volgens de Belgische Wielerbond dat er op de dag van de Beker van België geen andere wedstrijden voor nieuwelingen en junioren worden georganiseerd.

Vorig jaar moest Kasterlee hierdoor wijken op de kalender en dit jaar moet de veldrit Deurne bij Diest op zoek naar een andere datum. Al waren ze daar zelf niet van op de hoogte. Organisator Noël Steurs kwam dan ook uit de lucht gevallen toen we hem contacteerden in verband met de wijziging op de kalender. “Daar heb ik nog niets over vernomen, deze week kregen we trouwens onze papieren om de vergunningen te betalen.”

“Niet tevreden”

Hij nam dan zelf ook snel contact op met de wielerbond en zij bevestigden ons verhaal. “We moeten inderdaad onze nieuwelingen- en juniorenwedstrijd laten vallen voor de Beker van België in Asssenede. Ik ben hier alles behalve tevreden mee en zeker omdat we het zelf moeten ontdekken”, reageerde Steurs.

Kasterlee overkwam vorig jaar net hetzelfde en ze hadden zelfs toen geen tijd meer om op zoek te gaan naar een andere datum. “Dat gaan wij wel proberen. We gaan even alles bekijken. De veldrit verplaatsen naar het weekend van 6 februari zou een optie kunnen zijn.”

Regel? Of geen regel?

Als we even de laatste versie van het reglement voor de Beker van België er bijnemen op de website van de Belgische Wielerbond kunnen we echter niets terugvinden over die regel. Over een wegrit, ploegentijdrit, mountainbike- en pistewedstrijd wordt er wel duidelijk gesproken.

Andere wedstrijden van de nationale juniorenkalender mogen niet georganiseerd worden op dezelfde dag als een wegrit of ploegentijdrit tellende voor de Lotto-Beker van België Junioren. (…)Piste- en MTB-wedstrijden mogen niet georganiseerd worden in dezelfde week waarin een wegwedstrijd of de ploegentijdrit voor de Beker van België plaatsvindt.” Ondertussen zijn de regels misschien gewijzigd, maar echt duidelijk is het in elk geval niet.