Debeir en Kuypers domineren voor Lares-Doltcini in Oostende

Debeir en Kuypers domineren voor Lares-Doltcini in Oostende

Waar Enertherm-BKCP in Niel het laken naar zich toe trok, was het in Oostende niets anders dan Lares-Doltcini wat de klok sloeg. Bij de junioren ging de zege naar de uit blessure terugkerende Arno Debeir, terwijl Kuypers bij de nieuwelingen de handen in de lucht stak.

De nieuwelingenwedstrijd lag snel in zijn plooi. “Door mijn goede start had ik meteen de koppositie in handen”, vertelde Kuypers. “Op de modderige omloop sloeg ik meteen een kloofje.” Zijn voorsprong was aardig, maar nog niet geruststellend. “Wannes Van Den Bussche bleef op tien seconden hangen, dus het rustig aan doen zat er niet in. Ik heb één ronde nog stevig doorgetrokken om zo mijn zege veilig te stellen.” Van Den Bussche werd nog tweede, voor Vito Braet.

Na zijn inactiviteit door een blessure, tankte eerstejaars Arno Debeir weer vertrouwen door solo te winnen bij de junioren. Mauri Vansevenant werd op ruime afstand tweede voor Mathijs Wuyts. “Ik mocht op de tweede rij starten”, vertelde Debeir. “In de eerste bocht viel een renner voor me en er konden heel wat anderen mij voorbijsteken.”

“Dan aan een inhaalrace begonnen. Ik kwam op kop en had een kleine voorsprong op de achtervolgers. De rest van de wedstrijd groeide mijn voorsprong. Ik reed me nog vast achter een paaltje, maar mijn voorsprong was groot genoeg om toch nog te winnen.”