De transferdans in volle gang: twee nieuwe namen voor Kalas en één voor Crelan-Vastgoedservice

De transferdans in volle gang: twee nieuwe namen voor Kalas en één voor Crelan-Vastgoedservice

Augustus is voor heel wat veldrijders nog traditioneel hét moment om van team te wisselen. Het is weliswaar buiten de transferperiode, maar met een goedkeuring van hun vorige team krijgen ze vaak wel de kans om nog van truitje te wisselen. De afgelopen dagen kon u via onze sociale media al enkele transfers ontdekken, wij zetten ze nog eens op een rijtje.

De eerste transfer staat op naam van Joren Thys. De tweedejaarsnieuweling van Heist-Zuiderkempen maakt op 1 september de overstap naar het Kalas Cycling Team 99. “Ik heb gekozen voor het Kalas Cycling Team 99 omdat zij een makkelijke doorgroei naar Telenet-Fidea kunnen aanbieden in de toekomst. Ook bieden zij een persoonlijke begeleiding specifiek voor de cross, iets wat ik bij Heist-Zuiderkempen niet had”, aldus de tweedejaarsnieuweling. Thys krijgt komend seizoen nog gezelschap, want ook Pieter-Jan Vliegen maakt de overstap naar Kala Cycling Team 99.

Daarnaast is er naast Vliegen nog een Limburgse transfer te melden. Eentje die al een tijdje in de lucht hing. Michael Bervoets maakt de overstap van Lensworld naar het opleidingsprogramma van Crelan-Vastgoedservice. “Zij bepalen bij welke jeugdploeg ik zal rijden. En vermits ze nauw samenwerken met Balen BC, is het dus logisch dat ik hun kleuren zal verdedigen”, liet hij optekenen in het Belang van Limburg.

Ik kijk al uit naar de komende stage in de Vogezen die we samen met de profs mogen doen. Daar gaan we ongetwijfeld ontzettend veel leren. Ik ga er mijn ogen de kost geven”, besloot de bronzen medaille van het Belgisch kampioenschap voor eerstejaarsnieuwelingen in Lille.

Ook Gianni Siebens en Jarne Driesen maakten hun overstap van Young Telenet-Fidea naar Lares-Doltcini. Daar zullen ze de laatste weken doorbrengen als junior, alvorens over te stappen naar de beloften in september. Oost-Vlaams aspirantenkampioen Jelle Declercq maakt op één september dan weer de overstap naar Cycling.be-Alpha Motorhomes als eerstejaarsnieuweling.