De sterke groei van Loockx en Devos geeft hun WK-plek

De sterke groei van Loockx en Devos geeft hun WK-plek

Wie enkele maanden gezegd had dat we Han Devos en Lander Loockx zouden interviewen over hun verwachtingen over het wereldkampioenschap, hadden we wellicht gek verklaard. Het duo kende echter een enorm sterke en bewonderenswaardige groei, die de afgelopen maand ook in uitslagen vertaald werd.

“Het is een droom die uitkomt, als je me dit drie maanden terug zou hebben gezegd zou ik het nooit gelooft hebben. Ik wil de bondscoach en alle andere mensen bedanken dat ik deze kans krijg”, begon Devos dankbaar.“Het zal natuurlijk niet makkelijk worden om een topprestatie neer te zetten aangezien mijn startpositie, maar mijn conditie zit goed en ik zal er alles aan doen om volgende zaterdag de wedstrijd van mijn leven te rijden.”

“Ik voelde in Hoogerheide dat ik die week zwaar getraind had, maar dat zal alleen het WK maar ten goede komen. Ik hoop dat alles meezit en ik een superdag heb. Een plaats kan ik er niet op plakken, we zien wel waar we uitkomen.¬†Aangezien ik en Lander Loockx aan elkaar gewaagd zijn, kunnen we nog iets aan elkaar hebben om samen naar voor te rijden als het een snellere omloop is. Zelf hoop ik op slijk en regen, maar de kans daarop zal klein zijn.”

Groot nadeel

Ook Lander Loockx vreest voor de nadelen van de slechte startpositie. “Ik kan mijn mogelijkheden moeilijk inschatten, aangezien ik ver moet starten. Ik merkte in Hoogerheide dat, dat echt wel een groot nadeel is. Het is niet gemakkelijk om op te schuiven.”

“Ik hoop natuurlijk op een goede prestatie. Met die sneeuw kunnen er misschien nog onbekende namen opduiken. Het zal afwachten worden, ik ga alles geven.”