De kampioenen van morgen, vandaag gekroond in Leopoldsburg

De kampioenen van morgen, vandaag gekroond in Leopoldsburg

Het kampioenschap van Vlaanderen is voor veel jonge veldrijders het eerste grote kampioenschap in hun carrière. Vandaag werden in het Limburgse Heppen de nieuwe Vlaamse kampioenen gekroond.

Image0000212-jarige: Niels Ceulemans haalt het in incidentrijke wedstrijd

Bij de twaalfjarige leek de wedstrijd snel in zijn plooi te liggen. Iben Rommelaere trok stevig door in de eerste ronden en had al vroeg in de wedstrijd tien seconden voorsprong. Hij leek te beginnen aan een lange solo, maar een onvoorzichtige supporter besliste er anders over.

Door een onoplettendheid duwde hij Rommelaere onderuit, waardoor de ook sterk rijdende Niels Ceulemans hem voorbij kon snellen. Ceulemans trok stevig door, maar Rommelaere gaf niet op. Hij bleef strijden, maar kon door de pijn aan zijn been niet over zijn volle krachten beschikken.

Het mag echter niets af doen van de titel van Ceulemans. Hij kwam solo over de meet, terwijl Rommelaere nog tweede werd. Jarne Ceulemans, neefje van de kampioen, mocht nog mee op het podium. Bij de meisjes ging de titel naar Emma Duchateau. Ze zette de wedstrijd naar haar hand, terwijl Nette Coppens en Chloe Greenwood het podium vervolledigden.

Foto’s 12-jarige jongens>

Image0000913-jarige: Spanning tot aan de meet

Spanning troef bij de dertienjarige jongens. Een grote groep van negen renners met onder andere Pieter Pauwels, Joes Oosterlinck, Milan Kuypers, Mathis Avondts en Senne Willems werkte heel de wedstrijd samen af. Mathis Avondts zette iedereen stevig onder druk, maar pas in de laatste ronde vielen de eerste scheurtjes.

Met drie gingen ze naar de meet. Avondts gaf de koppositie niet meer af en spurtte sneller dan Senne Willems en Pieter Pauwels. Bij de meisjes was de titel voor Julie Roelandts. Quilla Herbots en Mirthe Van Den Brande grepen de overige medailles.

Foto’s 13-jarige jongens >

14-jarige: Coremans maakt favorietenrol waar

Image00010Het waren Dante Coremans en Thibau Nys die er vanaf ronde één stevig de pees oplegde. Het favorietenduo hield een moordend tempo aan en had meteen een ruime voorsprong op de rest.

Coremans nam de koppositie en zette Nys stevig onder druk. Nys verweerde zich dapper, maar moest toch zijn meerdere erkennen in de Belgsiche kampioen. Coremans liet geen spaander heel van de concurrentie en mag nu ook de Vlaamse trui in zijn kast leggen. Thibau Nys was tevreden tweede.

Voor de laatste podiumplaats haalde de kleine maar krachtige Arne Baers het in de spurt van Lennert Belmans en Ward Huybs. Ook Julie Brouwers maakte haar favorietenrol waar door solo te winnen bij de meisjes. Het zilver was voor Stephanie Kemps en brons voor Lina Beirinckx.

Foto’s 14-jarige jongens >