De Bie reageert op WK-selectie: “Kiezen tussen Florian en Andreas”

De Bie reageert op WK-selectie: “Kiezen tussen Florian en Andreas”

De selectie voor het wereldkampioenschap in het Luxemburgse Bieles maakte heel wat los bij de dames en junioren. Eerst en vooral was er de (voorlopige) niet-selectie van Andreas Goeman. Als derde in de wereldbekertussenstand leek hij een zekerheid, maar dat blijkt nu dus niet zo. “Het was een erg moeilijke keuze. Dat geef ik eerlijk toe”, reageerde de bondscoach De Bie aan start-box.be.  

Heel wat Belgen zitten op hetzelfde niveau de laatste weken en dat maakte de selectie voor de bondscoach extra moeilijk. “Het was kiezen tussen Florian Vermeersch en Andreas Goeman. Florian heeft heel wat pech gekend het afgelopen seizoen en kon dus niet altijd laten zien wat hij waard was. Goeman heeft ook een heel sterk seizoen gereden, dus het was echt niet makkelijk om te kiezen tussen de twee. Uiteindelijk hebben we gekozen voor Florian.”

Goeman is nog niet uitgeschakeld, want als Toon Vandebosch de wereldbeker zondag wint mag hij alsnog mee. Toch zal Vandebosch de Fransman Antoine Benoist in de gaten moeten houden voor die eindzege. De beste vier resultaten tellen en als we die in rekening brengen staat de Fransman aan de leiding.

Voor het WK heeft hij goede hoop. “De jongens hebben zeker al bewezen dat ze voldoende kwaliteit hebben om op het podium te staan. Ik kijk dan niet naar één, maar naar verschillende van onze junioren. Uiteraard mogen we de Fransen niet vergeten, zij lieten ook al zien dat ze op de belangrijke momenten er kunnen staan. Denk maar aan het Europese kampioenschap.”

Over de dames: “Alles op een rijtje gezet”

Ook de dames kennen hun selectie. “We hebben puur alle uitslagen naast elkaar gelegd. Zo kwam Loes Sels er net iets beter uit. Alicia Franck kreeg sowieso van ons de voorkeur, aangezien ze jong is en al bewees uit het goede hout gesneden te zijn. Na haar ongeluk was ze op een erg goede weg en nu is ze ook terug op niveau aan het komen. We willen haar dus alle mogelijkheden geven.”

Bij de dames elite kiest De Bie dus wel voor de jeugd, bij de dames belofte blijft de selectie beperkt tot Laura Verdonschot. “Ook daar keken we naar de uitslagen. We hebben de ranking van de dames belofte erbij genomen en daar stonden onze andere dames veel te ver om écht iets te kunnen betekenen op het WK”, besloot hij.

Jesse Oyen en Brecht Toelen