David Dekker behaalt brons op NK

David Dekker behaalt brons op NK

In de Nederlandse polders van Goeree-Overflakkee stonden er vandaag de Nederlandse jeugdkampioenschappen op het programma. De renners kregen er een rondje van elf kilometer voor de wielen geschoven. Door de wind werd het een erg lastige wedstrijd. Bij de junioren spurtte David Dekker naar de bronzen medaille.

13419120_1067881349964290_9165011369865628010_n“Het was een zware wedstrijd, zeker naar het einde toe”, vertelde David Dekker na afloop aan start-box.be “De laatste ronde waren er veel aanvalspogingen. Ik ging vaak mee en nam ook enkele keren zelf het initiatief. Door de stevige wind werd vaak alles op kant gezet. Het werd een echt man tegen man gevecht, maar uiteindelijk kwam telkens alles terug samen.”

Zo werd er gespurt om de tricolore trui. “Vooraf was mijn doel om voor winst te gaan aangezien ik me de laatste weken erg sterk voelde. Misschien had er vandaag wel wat meer ingezeten, maar met deze bronzen medaille mag ik zeker ook tevreden zijn. In een spurt gebeurt er nu eenmaal altijd zoveel”, aldus de renner uit Meerle.