Dante Scoponi hangt competitiefiets aan de haak

Dante Scoponi hangt competitiefiets aan de haak

Dante Scoponi heeft besloten om per direct zijn veldritfiets aan de haak te hangen. De eerstejaarsjunior van Lares-Doltcini verscheen de laatste weken niet meer aan de start en kondigde vandaag zijn afscheid aan.

“Ik legde voor mezelf de lat te hoog en dat zorgde ervoor dat ik bij het minste dat iets niet perfect verliep een mentale klop kreeg”, vertelde hij eerlijk. “Volgens veel mensen is perfectionisme een goede eigenschap, maar voor mij was het eerder een blok aan mijn been. Zolang alles goed gaat is er geen probleem, maar zodra er ook maar iets misgaat begon ik over alles te twijfelen.”

“Ik heb afgelopen zomer nog voor de volle 100% voor mijn passie kunnen leven en dat uitte zich ook in mijn prestaties, want in september was ik in mijn ogen nog ik de vorm van mijn leven. Maar toen het seizoen begon en ik enkele kleine tegenslagen kende, kon ik die moeilijk plaatsten.”

“Zo ben ik dan beetje bij beetje in een negatieve spiraal gesukkeld. We hebben nog geprobeerd dit op te lossen met een mental coach, maar blijkbaar zat het te diep. Ik heb momenteel niet de (mentale) kracht om terug te vechten.”

“Ik zal zeker en vast blijven fietsen, want ik heb altijd met volle teugen van het koersen genoten, maar de druk die ik mezelf oplegde om te presteren kan ik niet meer aan. Ikzelf zal dit hoofdstuk afsluiten met veel mooie herinneringen.”