Dante Corremans spurt naar eerste zege van het seizoen

Dante Corremans spurt naar eerste zege van het seizoen

De eerste a-cross van het seizoen was meteen één voor duimen en vingers van af te likken. In de Brico Cross van Eeklo werd het uiteindelijk een Lares-Doltcinispurt die werd gewonnen door Dante Corremans.

Op de nagelnieuwe omloop namen de nieuwelingen een vliegende start. Steijn Willemsen en Twan Van der Drift sloegen meteen een kloofje. De laatste viel al vroeg in de wedstrijd weg vooraan, waardoor Willemsen alleen op kop kwam te liggen. In de derde ronde liep het mis. “Op een bergje schoot mijn wiel eruit en zat mijn ketting vast”, klonk de Nederlander teleurgesteld. “Daar verloor ik veel tijd, waardoor mijn kans voor de overwinning weg was.”

Het achtervolgende groepje met Lennert Belmans, Salvador Alvarado en Dante Corremans kwam zo aan de leiding. Niemand kon het verschil maken. “Ik wist dat ik voor Belmans in het zand moest duiken”, vertelde Corremans. “Daarom trok ik meteen een spurtje voor de zandbak, dat heb ik doorgetrokken tot aan de finish.” Alvarado en Belmans vervolledigden het podium.

Snee

Voor de man van Lares-Doltcini was het een onverwachte overwinning. “De week voor het seizoen liep ik nog een vervellende blessure op”, vertelde Corremans. “Tijdens het trainen viel ik en sneed mijn remschijf mijn bovenbeen open. Met dertig hechtingen in mijn been ben ik blij dat ik nu al kan winnen.”