Dante Coremans wint in de laatste meters

Dante Coremans wint in de laatste meters

Dante Coremans heeft zaterdag de Scheldecross bij de nieuwelingen op zijn naam geschreven. De Brabander van Lares-Doltcini was in de finale Ward Huybs te snel af. De Nederlander Steijn Willemsen spurtte nog naar de laatste podiumplek.

Traditioneel werd de Scheldecross een erg gesloten wedstrijd bij de nieuwelingen. Ward Huybs trok meteen door in de start, maar écht een verschil maken lukte niet. Een achttal werkte zowat heel de wedstrijd op een lang lint af. Pas in de voorlaatste ronde kwam er opnieuw een aanval. Lauryssen probeerde, maar werd terug tot de orde geroepen. Dat was het signaal voor Huybs om het opnieuw te proberen.

Huybs leek op weg naar de overwinning, maar Coremans kwam nog roet in het eten gooien. “Het was niet mijn bedoeling om het gat nog te dichten, maar plots kwam ik wel heel dichtbij”, vertelde Dante Coremans. “Ik kwam uiteindelijk bij Ward en in de laatste meters voor de aankomst maakte ik het verschil. Het was een heel snelle wedstrijd, enkel de loopstroken maakte het zwaarder.”

Huybs werd nog tweede, terwijl Steijn Willemsen nog de spurt voor de derde plek won van Jetze Van Campenhout. De wedstrijd telde niet mee voor het klassement.