Dante Coremans schenkt Callant-Doltcini meteen zege

Dante Coremans schenkt Callant-Doltcini meteen zege

Manager Jurgen Mettepenningen zal deze nieuwjaarsdag met een grote glimlach gestart zijn. Zijn jeugdteam kan sinds vandaag rekenen op een nieuwe hoofdsponsor en zijn renners schonken hem meteen een overwinning. Op de flanken van de balenberg klopte Dante Coremans van Callant-Doltcini, Belgisch kampioen Thibau Nys. Alavardo blijft leider. 

Voldoende modder, maar weinig spektakel bij de nieuwelingen in Baal. Al in de eerste ronde konden Nys, Coremans en Huybs zich afscheiden van de rest. Salvador Alvarado wist even aan te pikken, maar moest het trio aan het einde van de eerste ronde laten gaan. Nys probeerde in de tweede ronde het verschil te maken, maar werd tot de orde geroepen.

In de laatste ronde trok Coremans dan toch het laken naar zich toe. “Ik maakte nochtans veel fouten vandaag”, vertelde de winnaar. “Gelukkig kon ik ze rechtzetten en het afmaken aan de finish. Dit is mijn elfde zege. Ik had niet verwacht om op dit moment van het seizoen al zo ver te staan.”

Thibau Nys werd in zijn thuiswedstrijd op enkele lengten tweede, terwijl Huybs tevreden moest zijn met stek drie. Salvador Alvarado blijft aan de leiding in het algemene klassement van de DVV Verzekeringen Trofee.