Dante Coremans en Xander Geysels maken het af in Eversel

Dante Coremans en Xander Geysels maken het af in Eversel

Weinig regionale wedstrijden dit weekend. Er was op zondag enkel de manche van de Moedige Veldrijder in het Limburgse Eversel. Die wedstrijd kon ook dit jaar weer op heel wat belangstelling rekenen. 

Bij de nieuwelingen werd het een strijd van een viertal om duimen en vingers van af te likken. “Mijn start was iets minder”, reageerde Dante Coremans. “Na de eerste ronde had ik wel het goede gevoel en probeerde ik een paar keer het verschil te maken. Thibau Nys schoof echter elke keer mee.”

In de voorlaatste ronde leek het even te lukken voor Coremans. “Toch kwam alles weer samen. Op de brug streed ik met Thibau een strijd uit schouder aan schouder, waardoor hij in een verkeerde spoor terecht kwam en zijn wiel blokkeerde. Daardoor lag de weg open naar de overwinning.” Ward Huybs ging ook nog voorbij Nys naar de tweede plek.

Bij de junioren ging net zoals zaterdag de overwinning naar Xander Geysels. Hij haalde het solo van Michael Bervoets, die tijdens de wedstrijd stevig overkop sloeg aan de balken, en Lennick Van Der Smissen. Witse Van Rillaer viel na een klein foutje in de finale net naast het podium.